sep
26

Workshop Poetry & Nieuwe Media Bibliotheek Gouda

Posted in - WORKSHOP

Op 24 & 25 september gaf ik de workshop Poetry & Nieuwe Media aan medewerkers van de bibliotheek in Gouda.

Deze korte workshop was gericht om medewerkers van de Bibliotheek die niet vaak met creatieve apps op de iPad in aanraking komen. Zij gaan in twee uur op een speelse en inspirerende manier aan de slag met de iPad en creëren hun eigen Visual Poetry.

In deze workshop bespreek ik verschillende apps die gebruikt kunnen worden om op een simpele, creatieve en effectieve manier visuele gedichten te maken. Ik laat enkele inspiratie voorbeelden  zien van StopMotion, Vine, Lyric Video’s etc.

De medewerkers gaan in groepjes van 2 aan de slag met de iPad. Ze kunnen in de bibliotheek op zoek gaan naar een gedicht wat ze graag willen visualiseren. Een gedicht kan ook spontaan ontstaan bij het op zoek gaan naar woorden die opvallen op de omslag van boeken, posters en andere uitingen binnen de bibliotheek. Aan het einde van de workshop worden de resultaten met elkaar bekeken en wordt kort nagesproken over welke app gebruikt is en hoe dit bevallen is.

 

Please leave a Comment...