aug
31

JIJ & DIGITALE MEDIA

Posted in - WORKSHOP

Workshop voor ToBe Cultuurcentrum voor docenten PO

In de anderhalf uur van de workshop zal ik de volgende onderwerpen bespreken mbv een Prezi presentatie waarin ruimte is voor vragen, het bekijken van apps, voorbeelden en ander illustratief materiaal.

SOCIALE MEDIA
In de workshop bespreek ik waarom nieuwe en sociale media zo populair zijn bij jongeren. Wat halen ze hier uit, wat is het dat hen aanspreekt? Welke sociale media zijn op dit moment het meest populair onder basisschool leerlingen. Hoe worden deze door de jongeren gebruikt. 

WIFI GENERATIE
De nu opgroeiende generatie kinderen wordt ook wel de WIFI generatie genoemd. We gaan kijken naar de eigenschappen van de WIFI generatie, hoe dit hen beïnvloedt en waar de valkuilen liggen.

Ook zal ik het hebben over de kloof tussen volwassenen en de jongeren, hoe de basisschool leerlingen volledig opgroeien met socialmedia en hoe ouders en docenten die niet opgegroeid zijn met deze nieuwe media anders aankijken tegen deze media. 

DE 21ST CENTURY SKILLS
Als afsluiting zal ik bespreken hoe in de toekomst bepaalde vaardigheden (De 21st Century Skills) steeds belangrijker worden om actief en bewust mee te kunnen komen in onze gemedialiseerde samenleving en hoe het onderwijs en nieuwe media hierin een belangrijke rol kunnen spelen. 

De Prezi presentatie van deze Workshop is te bekijken op:

Prezi- Jij & Digitale Media

Please leave a Comment...