nov
13

Training Flipping the Classroom aan docenten SKVR

Posted in - TRAINING & WORKSHOP

6400358699_9a6300faa6_o SKVR Leert! 

Speciaal voor docenten werkzaam voor SKVR organiseren de SKVR op 13 en 14 november SKVR Leert! Een gevarieerd programma met inspirerende workshops en lezingen.

 

3.5 Flipping the classroom 

Gebruik van nieuwe media in de klas 

Wat en vooral hoe gaan we kinderen in de eenentwintigste eeuw iets leren? Het nieuwe werken brengt ook nieuwe vormen van leren met zich mee. De zogenoemde Massive Open Online Courses (MOOC’s) zijn in opkomst, webinars, werken in de cloud, online delen, creëren, publiceren en reflecteren.

Flipping the classroom is een organisatievorm van onderwijs waarbij je klassikale ‘kennisoverdracht’ vervangt door video’s en eventuele andere vormen van online instructie. Een handige infographic maakt het flipping-model in één oogopslag inzichtelijk. Download de infographic»

Het is allemaal veel makkelijker dan we denken, omdat we het met elkaar kunnen delen.

Na een eerste Inspirational Talk gaan we direct aan de slag met flipping the classroom in een kunstles en produceren we onze eerste online mooc.

Over de trainers 

Elsbeth van Noppen Elsbeth is in 1998 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In de 17 jaar die zij daarna met haar eigen bedrijf en als freelancer werkte heeft zij veel verschillende projecten gedaan, o.a.: als resident VJ verantwoordelijk voor de visuals van de Rotterdamse club Now&Wow, docent film/ medialessen voor verschillende niveaus van het onderwijs, MediaCoach en docent video aan de Willem de Kooning Academie.

Quinten Smith Projectleider SKVR Fotografie & media, nieuwe media expert en animator. Website :www.qter.nl

 

Praktische informatie 

Trainer(s) Elsbeth van Noppen en Quinten Smith

Doelgroep Voor iedereen die les geeft in de klas of dit in de toekomst wil gaan doen

Max. 20 deelnemers

Wanneer 13 november 2015, 13.00 -15.45 uur, SKVR Rotterdam centrum, 3.12 Fonszaal

14 november 2015, 9.30 -12.15 uur, SKVR Rotterdam centrum, lokaal 3.07

 

2015 – SKVR Leert- Programma november

Please leave a Comment...