Fotografie en seksualisering in de media

  • Client - Medialized
  • Date Completed - April 2014

In dit project gaan we aan de slag met het effect van media op het zelfbeeld van jongeren en seksualisering van en in de media en de effecten hiervan op onze samenleving.

7fd4f4379371f0f9fd070072d20e0621In het lesprogramma Seksualisering in de Media komen kunst, nieuwe media en mediaswijsheid  samen, en ontstaat een actueel, urgent en maatschappelijke relevant lesprogramma dat zich in de directe belevingswereld van jongeren afspeelt.

Op deze manier kunnen krachtige, persoonlijke (kunst)werken gemaakt worden, en ontstaat er een breder inzicht in hoe de media ons dagelijks beïnvloedt. Door dit inzicht kunnen de leerlingen, in de toekomst een andere houding t.o.v. die media aannemen.

Vanuit het grotere thema „Seksualisering van en in de Media” kun je komen tot andere grote thema’s binnen de mediawijsheid en de dagelijkse realiteit waar kinderen en jongeren mee te maken hebben zoals online identiteit en manipulatie in de media.

In de les gaan we kijken naar foto’s, video’s en reclames en gaan we discussiëren over de rol van de media op ons zelfbeeld. Daarna gaat iedereen individueel aan de slag met fotografie, met zijn eigen mobiele telefoon. De les wordt afgesloten met een bijzondere expositie waarin ruimte is om elkaars werk te bekijken en te bespreken.

Praktische info

Duur: 3 lesuren
Waar: in heel Nederland
Wie: De lessen zijn geschikt voor klas 1, 2 en 3 van het VO.

Neem voor meer informatie over dit project contact met mij op.