Fotografie/ Mediaworkshop Mark Cohen

  • Client - SKVR EN NEDERLANDS FOTOMUSEUM ROTTERDAM
  • Date Completed - SEPTEMBER 2014

Ontwikkeling van workshop voor het voortgezet onderwijs

Doelgroep: VO VMBO/ MBO en HAVO/VWO
Opdrachtgever: SKVR ism Nederlands Fotomuseum
Doelstelling: Verkennen & plaatsen genre straatfotografie, kennismaking met fotografisch oeuvre Mark Cohen, fotograferen met de iPad, anders kijken naar dagelijkse dingen, nadenken over begrip privacy, samenwerken, interpreteren en kritisch beoordelen.
Duur: 2,5 uur

 

 

De workshop Marc Cohen: Dark Knees is een spannende kennismaking met de fotografie van de Amerikaanse fotograaf Mark Cohen.

Mark Cohen is een fotograaf van de straat die op onorthodoxe en intuïtieve wijze vastlegt wat hij ziet. Hij komt heel dichtbij en gaat niet zelden over de grens van wat ‘mag’; hij belaagt zijn onderwerp met camera en flits om meteen daarna weer door te lopen.  Hij noemt zichzelf een fotograferende, schietgrage, revolverheld.

In deze workshop gaan we fotograferen als Mark Cohen: Niet door de zoeker, maar met de ogen, uit de losse pols. Het gaat dus over de stijl en de kwaliteit van het snapshot:  onscherp, bewogen, een vreemde compositie, rare belichting maar ook verleidelijk of poëtisch.

Zijn werkwijze is ook het startpunt om dieper in te gaan op de vraag hoe ‘jij’ omgaat met beeld. Het perspectief & werkwijze van de fotograaf zijn aanleiding om de rol & regels rond het gebruik van foto’s en privacy in de sociale media te bespreken en voelbaar te maken.

De leerlingen gaan met de iPad & de I SPY U app fotografen, de gemaakte foto’s worden besproken en de meest aansprekende resultaten worden gepresenteerd op de website van SKVR & NfM.

 

IMG_7554 IMG_7558 IMG_7595

IMG_7593